Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mlini beach – Island Marinkovac

Posted on 0

Snaps from our day trip to Mlini Beach which is a beach on one of the islands outside Hvar. This Island is called “Marinkovac” and is very famous for its nice beaches and crystal-clear water!

Hejsan gänget! Här kommer lite bilder från vår näst sista dag på ön 🙂 Efter en lång sovmorgon på grund av en sen hemkomst tog vi taxibåten ut till denna fina ö – nämligen Marinkovac. Ön ligger cirka 20-25 minuter från Hvar och transporten dit funkar precis som den gör med alla andra öar, man tar taxibåten ut. Vi tog den som gick lite senare och stannade på ön tills näst sista båten gick tillbaka.

Ön Marinkovac är väldigt känt för deras fina stränderna och det kristall klara, blåa vattnet som omringar ön. Dessvärre kände jag inte att det var så speciellt fint runt hela ön och att Mlini Beach helt klart var sevärdheten här! Otroligt fin stenstrand med super fint vatten. Det är dessutom ganska grunt just här så man kunde sitta i vattnet och avnjuta solen utan att behöva dränkas av vågor eller annat, haha :-p

Vi fick stället rekommenderat av paret vi hyrde lägenheten utav. Ön är ett stort tips till er att besöka Marinkovac men isåfall endast för att se Mlini Beach. Stället är mysigt, de finns solstolar till uthyrning och dessutom har de även en resturang precis intill stranden. Gör bara inte samma misstag som oss, vi kom dit aldelles för sent (typ runt 13-14 tiden) och fick inte plats någonstans. Där fanns ett ställe, inte lika trevligt dock, där båten lämnade oss. Resterande tid av dagen spenderades alltså där istället då vi trots turismen lyckades få tag på vars en solstol 🙂

Tänk därför på attt åka dit så tidigt som möjligt. Tyvärr får stranden minuspoäng på grund av alla turister och de aldelles för få solstolarna..  Annars var det helt klart en super trevlig strand som jag varmt rekommenderar!

XOXO,

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *