Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

I’m a sucker for the sea and the sun

Posted on 0

Medans regnet våldsamt smattrar mot mitt fönster ligger jag här i sängen omgiven av tända doftljus, nerbäddad under täcket. Jag fryser och drömmer mig tillbaka till varmare breddgrader. Kroatien, helt klart årets resa!

Blir så varm i kroppen av glädjen som rusar genom mig när jag tänker tillbaka på dagarna som spenderades i solen. Det känns bara bättre när jag tänker på att vid nästan samma tidpunkt nästa år befinner jag mig där igen <3. Vi kommer säkerligen åka tidigare med klassen också, men tror nog jag åker dit en gång till igen efteråt. Fast då stannar jag nog kvar hos mormor och morfar.. Aj, vad jag saknar dem…

Bilderna som jag nu tänker visa er är från vår sista dag på ön. Detta blir också sista inlägget från Kroaiten, så här kommer det 🙂

Dagen började tidigare än vanligtvis då utcheckningen var runt 10-tiden. Hyresvärdna lät oss lämna kvar väskorna tills vår båt mot Split lämnade hamnen runt 18-tiden. Thank you Mr. & Mrs. Juric for everything <3

Vi hyrde en moppe från en uthyrningsfirma alldeles intill vårt boende. Med en karta i handen och två tjejer på en scooter var vi nu redo för en dag fullspekad med äventyr!!

Min fina vän <3

Vårt första stopp blev 13 minuter staden Hvar, nämligen i Zarace.

Dessvärre blev det vårt enda stopp på detta äventyr. Vi hade inte turen i oturen, utan tvärtom.. Oturen i turen kan man väll säga istället? Vi fick besöka två stopp faktiskt, och det andra blev tyvärr vårt sista av 5 möjliga. Vår moppe dog, två gånger dessutom haha! Första gången var det filtret som spökade då det tydligen var igensatt av allt damm från gruset. Det fick vi reda på efter att ha ringt uthyrningsfilman och de kommit ut till oss. Under tiden mekanikern pillade på moppen gynnade jag och Maja oss en flaska vatten i denna mysiga lilla “hörnan”

Visst är det en underbar utsikt? Samtidigt som vi satt här fick vi sedan veta att moppen var lagad och att vi nu kunde fortsätta resan. “Nu tjejer kan ni fortsätta, oroa er inte. Ni ska inte ha några problem med moppen nu! Om ni har det, ja då har ni verkligen otur” sa mannen skrattandes innan han åkte iväg, in till Hvar igen.

Vi drack upp och satte oss på moppen igen. Nervöst vred jag om nyckeln som satt i nyckelhålet och oj vad glada vi blev när den väl gick igång. “Dagen var räddad!”, tänkte vi.. Tills vi kom 100 meter och den dog igen… Yes, you read it right! Scootern från helvetet dog en andra gång.. Den orkade alltså inte ta oss upp för backen vi så fint åkt nerför tidigare. Gubben, den där mannen. Om jag inte bröt ut i skratt när jag återigen ringde honom och han kände igen min röst… “Startar den inte!?” var det första han sa.. “Nej, den startar inte..” svarade jag då… “Tjejer, ni har årets otur.. jag kommer med bil och hämtar er, plus moppen”.. Och där avslutades dagens äventyr.

Med pengarna tillbaka satte vi oss på ett kafe i stan. Medan vi satt där och gluffsade i oss tonfisk slog det oss att vi kunde använda pengarna till något annat istället. Efter lunchen hyrde vi därför jetski istället som vi körde runt med i 30 minuter. Så himla roligt!! Dagen var räddad, och på riktigt denna gången!! De sista timmarna på ön spenderades sedan på en närliggande strand fram tills eftermiddagen. Runt 18-tiden var vi framme i Split och kvällen avslutades tidigt då vi var alldeles för trötta för att göra något annat.

XOXO,

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *