Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Recap from Nice, France

Posted on 0

How my feed on Instagram (@Nicoledacic) looked like during our trip to Nice, France.

Ni som följer mig på Instragram har ju inte missat min lilla vistelse till Nice tillsammans med Maja. Förra året fick jag en Smartbox av vänner från klassen vilket är en upplevelsepresent som ger möjlighet att välja bland olika slags upplevelser. Jag fick paketet som heter “Tre semesterdagar i Europa” vilket innebar 2 nätters övernattningar och frukost för två på valfritt hotell på utvalda ställen. Eftersom den Franska rivieran länge varit en desitnation att sätta nål i kartan på kändes det som en självklarhet att det var dit vi skulle när Nice och Cannes fanns som alternativ. 

Anledningen till varför vi valde Nice var främst för att de hotell i Cannes som erbjöds var fullbokade. En annan anledning var för att hotellet i Nice låg närmst flygplatsen. Dessutom ligger Cannes cirka 40 min från Nice vilket gjorde det inte svårt att ta sig dit. Tanken var ju först att vi skulle hinna med Nice, Monaco och Cannes. Dessvärre blev så inte fallet då där var mer att hinna med i Nice än vi från trodde.

Vädret å andra sidan var också en bidragande faktor till varför vi höll oss i Nice. Detta eftersom det i ena stunden kunde vara regnstorm som sedan slog över till strålande sol och 18 grader.

Det mysigaste med denna resan (och ganska ovanligt när det gäller mig) är att vi åkte dit utan noll planer. Varken jag eller Maja hade koll på vad man kunde göra i Nice? … I April dessutom? De sista minuterna på flygplatsen spenderades på nätet och efter lite research hade vi fått ihop en lista med “Things to do”. Däremot var det inget vi följde när vi väl kom fram.

Därför är ett stort tips turist bussarna med tours och sådant. Detta har fungerat alldeles utmärkt för mig när man känt sig vilse i en turistberikad stad. Då har Hop on/Hop off Tour bussarna räddat mig i alla lägen! Vi köpte biljetter andra dagen eftersom vi bara hade tre dagar på oss att utforska Nice. Dessutom ville vi hinna med bussen tidigt för att se alla stoppen och kunna hoppa av om och kika mer på det om så önskades. Som tur var hade vädret precis klarnat upp och solen sken, därför satte jag och Maja oss på ovanvåningen och njöt av rutten. På så vis hann vi med de allra viktigaste momenten i Nice, sittandes! Hahah.. Fast nu ska vi inte framstå som lata då vi gick faktiskt 17 000 steg om dagen, så den där dubbeldäckaren var en prisvärd paus! 😀

Utöver det gjorde vi faktiskt det alla andra turister där gjorde – smuttade på vin, njöt av solen när den sken fram bakom molnen, käkade gott och mådde allmänt bra. Tack Maja för att du gjorde mig sällskap på denna resan, hade inte varit lika fint utan dig <3

Finns där frågor och funderingar kring resan så är det bara till att hojta i kommentarerna! Kanske ska göra ett tour-inlägg för er att inte missa i Nice? Säg till isåfall 🙂

XOXO,

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *